COCIDO GALEGO - RECEITA 1
Unto (grasa, manteca, aceite),
1/2 de K. De costilla de porco salada,
un rabo e unha pezuña de porca
400 gr. de carne de jarrete de ternera,
3ósos de tuétano de cerdo,
1/2 Kg. de garabanzos,
1/2 col branca,
3 choricillos,
8 patacas medianas,
1/2 pollo,
sal e auga.
Método:
O día que debe comerse, se dispon unha olla grande que encheremos en su mitad de auga. Cando comeze ha ferver, incorporase o unto. Cando este disolta esta grasa engadir todas as carnes agás o polo e tamén os ósos cortados e limpos. Ponse a ferver todo o conxunto durante unha hora e media o dous horas ata que la carne esté tenra. Logo tendremos preparada a verdura ben lavada, as patacas peladas e limpas, o polo y os garabanzos.
Cando as patacas estén cocidas, algo que saberemos se marcamos coa punta do coitelo a súa superficie, poderemos retiralo do lume . Logo debese colar e colocar nunha bandeixa grande todo o cocido separando as carnes das verduras, patacas y garabanzos.
Co caldo podese facer unha sopa.
COCIDO GALEGO - RECEITA 2
Ingredientes:
1 repolo o manoxo de grelos-
1 trocito de unto
½ Kilo de tocino de hebra
¾ Kilo de costilla de porco
1 manojo de porco
1 orella
1 anaco de testa de porco
1 Kilo de agulla o jarrete de terneira
1/4 Kilo de habichuelas
6 chourizos
1/2 Kilo de patacas (o unha por persona)
Preparación:
Poñer en auga fría o unto e as habichuelas. Cando comeze a ferver botar as carnes do porco que leven unha hora de cocción engadir a verdura e máis tarde as patatas e o chourizo.
Co caldo, al que le engadimos un papel de azafrán, faise unha sopa de fideos o de outro tipo de pasta
No hay comentarios:
Publicar un comentario